KONINGSHOOIKT – Van Hool mag 58 trambussen gaan bouwen. Die zullen vanaf augustus 2019 in het Noorse Trondheim rondrijden. Het gaat om de grootste bestelling trambussen ooit bij de constructeur uit Koningshooikt. Op 21 april volgt er ook een jobdag om 200 openstaande vacatures in te vullen.

Sinds de eerste lancering in 2011 zet de trambus van Van Hool haar opmars in Europa verder. Intussen werden er al 250 voertuigen in 11 landen besteld en zonet ondertekenden Nettbuss en Tide, de plaatselijke operatoren in het Noorse Trondheim, de grootste bestelling ooit. Die houdt de levering van 58 dubbel-gelede hybride trambussen van het model Exqui.City van 24 meter in.

“Ook dit is weer een opsteker voor de productievestiging in Koningshooikt waar de trambussen integraal zullen gebouwd worden. Het orderboek voor 2018 is zodoende omzeggens volledig gevuld”, zegt Filip Van Hool, ceo bij Van Hool. “Dit order bevestigt bovendien de rol die Van Hool kan spelen als producent van voertuigen met een hoge toegevoegde waarde.”

Tegen oktober 2019 maakt de trambus ook haar opwachting in Vlaanderen. Dan zet De Lijn 14 exemplaren in de Brusselse Noordrand in.

Grote uitdaging

De toekomst van Van Hool in Koningshooikt is zo weer wat meer verzekerd. Het grote order biedt zelfs extra werkgelegenheid.

“Het wordt een uitdaging om de orderboeken tijdig te kunnen afwerken. Daarom willen we zo snel mogelijk meer dan 200 openstaande vacatures moeten invullen. Die zijn er zowel voor de afdeling Bus&Car als voor de afdeling Industriële Voertuigen”, aldus Filip Van Hool.