RUMST, MECHELEN – Groep Verelst bouwt de nieuwe businesstribune van KV Mechelen en wordt meteen ook partner van de club voor vijf jaar.

Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie start op 11 april bij KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en de bouw van de nieuwe businesstribune. De tribune kost 16 miljoen euro en zal tegen de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelklaar zijn.

De bouw van een nieuwe businesstribune stond sowieso gepland, of KV Mechelen nu in 1A zou blijven of zou degraderen naar 1B. “De middelen zijn er, de plannen zijn getekend en we hebben met Verelst een bouwpartner die ons de komende vijf seizoenen ondersteunt”, zegt Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. “Belangrijk is ook dat de bouw geen impact heeft op het voorziene sportieve budget.”

Kurt Geens, CEO van Groep Verelst, kijkt uit naar de toekomst van Malinwa. “We gaan als Verelst de club helpen om structureel sterker te worden. Want een nieuwe businesstribune betekent nieuwe inkomsten voor de club. Niet eenmaal, wel jaar na jaar. Die inkomsten kunnen dan opnieuw in het sportieve geïnvesteerd worden. KV Mechelen heeft immers veel potentieel.”

Indeling

Op het gelijkvloers van het nieuwe gebouw komen de nieuwe ticket- en fanshop, alle spelersfaciliteiten, nieuwe kleedkamers, de perszaal en een keuken. De eerste verdieping wordt voorbehouden voor de Verelst Business Lounge met restaurant en op verdiepingen 2 en 3 komen skyboxen met buitenseats. “Centraal komt de Verelst-skybar waar meer dan 100 genodigden kunnen netwerken en van de wedstrijd genieten”, licht Kurt Geens toe.

Op verdieping 4 komt over de hele lengte een perstribune met tv-studio’s. In de bocht richting Telenet zullen dan weer drie verdiepingen cornerboxen verrijzen.

“Met de nieuwe tribune zullen we een AFAS Stadion hebben dat voor iedereen een plek heeft: van staanplaatsen, zitplaatsen, businessplaatsen en skyseats tot een familietribune en zelfs een studentenvak.”

Het doel is om het gelijkvloers met de kleedkamers en de tribune speelklaar te krijgen tegen de start van de competitie, begin augustus. Nadien volgt de binnenafwerking