Groep Steylaerts neemt sectorgenoot over

Vlnr Patrick Sreylaerts, Peter Steylaerts, Davy Van Goethem, Anneke Van Dijck, Kamiel Troubleyn.

Vlnr Patrick Steylaerts, Peter Steylaerts, Davy Van Goethem, Anneke Van Dijck, Kamiel Troubleyn.

Tegelbedrijf Troubleyn uit Temse zal vanaf begin 2016 deel uitmaken van de groep Steylaerts uit Berlaar. Met deze opgemerkte overname in tegelland wil Steylaerts de huidige omzet van 25 miljoen euro de komende jaren nog verdubbelen.

Met Troubleyn haalt Steylaerts een grote en prestigieuze speler binnen in de groep. In 1978 begonnen als een handel in bouwmaterialen, evolueerde dit bedrijf in de loop van de jaren tot een van de grootste tegelspecialisten van het Waasland en Klein-Brabant. Zaakvoerders Kamiel en Anneke Troubleyn, trots op hun succesvol bedrijf, vonden geen opvolging binnen de familie en willen de toekomst van hun bedrijf veilig stellen.

“Onze branche verandert momenteel razendsnel. Prijzen worden scherper, de volumes worden groter en de concurrentie werd bikkelhard. Maar ook de informatisering en automatisering van de processen evolueert in een ijltempo. We hebben na lang overwegen beslist om extern op zoek te gaan naar aansluiting bij een grotere, sterke groep om de toekomst van Troubleyn Tegels veilig te stellen.”

De zaakvoerders zijn blij met de overname door Steylaerts. “We zijn ontzettend blij dat we met Peter en Patrick Steylaerts overnemers hebben gevonden die vertrekken vanuit dezelfde familiale visie als wij. Wij herkennen veel van onszelf in onze nieuwe partners. Het zijn rasechte ondernemers maar de mensen staan altijd centraal bij Steylaerts. Dat vonden we erg belangrijk.”

Voor Steylaerts is dit na de overname van het Antwerpse bedrijf azuleo in 2010 alweer een nieuwe, belangrijke stap. “Wij hebben al jaren heel wat klanten in het Waasland”, aldus Peter Steylaerts. “Maar we keken toch uit naar een plaatselijke vestiging. De reistijd vanuit bijvoorbeeld St-Niklaas of Gent naar ons bedrijf in Berlaar blijft immers aanzienlijk.”

“We zijn in onze zoektocht niet overhaast te werk gegaan omdat wij absoluut een gevestigd familiebedrijf van enige omvang als partner wilden”, vult Patrick Steylaerts aan. “Met Troubleyn hebben we nu de ideale match gevonden. Vanuit het Waasland kunnen wij nu ook Klein-Brabant en Oost-Vlaanderen perfect bedienen.”

Davy Van Goethem, al jarenlang de rechterhand van Kamiel en Anneke, zal de dagelijkse leiding in handen nemen. Ook de andere medewerkers  van Troubleyn blijven allemaal aan boord. Kamiel en Anneke hebben zich bovendien bereid verklaard om nog een aantal jaren actief te blijven achter de schermen.

“De schaalvergroting van de laatste tien jaar leidde tot een erg pittige concurrentie in de tegelwereld. Als lokale speler mis je dan soms de nodige slagkracht. Vanuit de groep Steylaerts staan we nu veel sterker en zijn we volledig klaar voor de toekomst”, zegt Davy. “Wat ik bijvoorbeeld geweldig vind, is dat we nu ongeveer 90% van de tentoongestelde materialen uit voorraad zullen kunnen leveren.”

Patrick Steylaerts : “Door alle aankopen te centraliseren kan onze groep de krachten bundelen. Wij kopen alles rechtstreeks aan in de fabrieken. En dat vertaalt zich in vlijmscherpe verkoopprijzen en bijgevolg een sterke concurrentiepositie. In het verleden heeft de samenwerking met azuleo zo voor een echte boost gezorgd, waardoor azuleo in geen tijd uitgroeide tot het Antwerpse nummer 1.”

Peter Steylaerts : “Recent verdubbelden wij bij azuleo de oppervlakte na een spectaculaire verbouwing. En binnenkort staat ook bij Troubleyn een complete make-over van de toonzalen en kantoren op het programma, zodat wij vanaf augustus volgend jaar kunnen uitpakken met een gloednieuwe toonzaal met een oppervlakte van meer dan 2.000 m²!”

Het aanbod van Troubleyn zal worden uitgebreid met totale badkamerrenovaties, een specialiteit waarin Steylaerts als absolute markleider en als dè referentie in de sector heel wat knowhow en ervaring te bieden heeft.