Peter De Block en Nele Onghena, de uitbaters van restaurant Groenendijk Weert aan de Scheldedijk in de Bornemse deelgemeente Weert, gaan nu ook van start met een palingkraam op Vlaamse markten.

Paling is de specialiteit van hun restaurant, en ze willen nu ook heel Vlaanderen laten proeven van hun lekkers. Vanaf deze maand trekken ze met hun foodtruck naar de markten van Bornem, Beveren en Sint-Niklaas, maar ook Kortrijk staat al op het programma. Het is niet de bedoeling om elke week op dezelfde markten te staan. Ze willen zo veel mogelijk gemeenten bezoeken.

De gerechten worden niet in de truck bereid, maar wel in het restaurant in Weert. “Niet alleen paling in ’t groen, maar ook van de chef, met kreeftensaus, gerookt, in kroketten en in soep. Alles dagvers. We verpakken het en verkopen het in onze foodtruck. Ons restaurant blijft gewoon open. We zullen elk om beurt met de foodtruck naar de markten trekken.”

Als het nieuwe initiatief aanslaat, zal de foodtruck van Groenendijk Weert later eventueel ook nog grotere evenementen aandoen, zoals de kerstmarkten in de eindejaarsperiode.