MECHELEN – Negen locaties voor jeugdlogies, hotels, gastenkamers, attracties en meeting locaties uit de regio kregen opnieuw een Groene Sleutel. Dat is het internationale ecolabel voor toerisme en recreatie, een beloning voor duurzaamheid, kwaliteit en service.

De Groene Sleutel is het grootste en meest gerenommeerde internationale keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om verder op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, met oog voor de sociale omstandigheden van personeel en gasten en zonder toe te geven op het vlak van comfort.

In de regio Mechelen-Lier kwamen er geen nieuwe Groene Sleutels bij, maar er zijn heel wat bedrijven die het ecolabel jaar na jaar opnieuw toegekend krijgen.

In de categorie Jeugdlogies zijn dat het Grachthuis, Koetshuis en Landhuis van Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver (Groene Sleutel sinds 2009), Het Laathof CJT vzw in Bornem (sinds 2008), Cultuurhostel Bed Muzet in Lier (sinds 2016), PRSN De Nekker in Mechelen (sinds 2010) en Jeugdherberg De Zandpoort in Mechelen (sinds 2015).

Martin’s Patershof in Mechelen kreeg een Groene Sleutel als meetinglocatie en als hotel (sinds 2014). Ook het Mechelse hotel Holiday Inn Express (sinds 2013) verlengde zijn Groene Sleutel, net als Gastenkamers De Plukboerderij in Schelle (sinds 2013)

Bij de attracties zijn er Groene Sleutels voor Technopolis NV en PRSN De Nekker in Mechelen (allebei sinds 2010).

Reacties

De bekroonde toeristische bedrijven zijn blij met hun Groene Sleutel.

Danny De Wit, directeur van De Nekker: “Als Provinciaal Sport- en Recreatiedomein heeft De Nekker de plicht om voortrekker te zijn in groen en milieuvriendelijk beleid. Het is dan ook met een zekere fierheid dat wij ook dit jaar weer de Groene Sleutel in ontvangst nemen.”

Bart De Vos van Bed Muzet in Lier: “Met deze erkenning zet Cultuurhostel Bed Muzet zich als duurzaam verantwoorde verblijfsaccomodatie verder op de kaart.”

Jeugdherberg De Zandpoort in Mechelen: “Duurzaam toerisme is voor ons een evidentie en een noodzaak.”

Het Laathof in Bornem: “We hebben de aarde niet geërfd van onze voorouders maar slechts in bruikleen voor onze kinderen.
(Indiaanse wijsheid)”.