SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard en Carrefour slaan de handen in elkaar. Samen lanceren ze First in Fresh waarmee beide bedrijven alle mogelijke verse producten in individuele porties aanbieden.

Twee weken na de volledige overname van Fresh Direct Belgium, dat verse groenten en fruit aan supermarkten levert, gaat Greenyard nog een stap verder in zijn verhaal rond verse producten. De groenten- en fruitgigant uit Sint-Katelijne-Waver gaat exclusief samenwerken met Carrefour onder de naam First in Fresh.

Baptiste Van Outryve, woordvoerder Carrefour Belgium: “Uitbaters die vroeger bijvoorbeeld kalkoen inkochten, moesten dat vaak per pak van zes stuks doen. Dat betekende dat er soms overschotten waren, omdat er telkens slechts vier werden verkocht. Met First in Fresh kunnen ze dat nu vermijden.”

227 referenties

De producten variëren van vlees en sushi tot fruitsappen, melk en brood. Kort na de opstart zijn er al 227 producten ter beschikking. Uitbaters kunnen tot vijf keer per week aankopen plaatsen. Vrachtwagens met temperatuurcompartimenten bezorgen die dan ter plaatse. De bezorging gebeurt dan vanuit thuishaven Sint-Katelijne-Waver. Daarvoor werd een nieuw distributiecentrum gebouwd op de site van Greenyard, dat voor de start van de zomer volledig operationeel zal zijn.

“Met dit project willen we onze winkeliers zo goed mogelijk bedienen en laten inspelen op de noden die ze per winkel hebben”, aldus Baptiste Van Outryve.