AIF maakt niet langer deel uit van de raad van bestuur van Greenyard. De familie Deprez heeft de aandelen van AIF overgenomen.

Greenyard heeft een einde gemaakt aan het akkoord van onderling overleg tussen enerzijds Hein Deprez, Deprez Holding NV en Food Invest International NV, en anderzijds Gimv NV, Gimv-XL Partners Comm.V, Adviesbeheer Gimv-XL NV, Gimv-XL Partners Invest Comm.V (gezamenlijk Gimv) en Agri Investment Fund CVBA (AIF). Dat gebeurt ingevolge de automatische beëindiging van de aandeelhoudersovereenkomst die op 8 mei 2015 met betrekking tot Greenyard tussen deze partijen werd gesloten.

Controledrempel

Daarnaast heeft de familie Deprez haar belang in Greenyard verhoogd van 45,3% naar 49,3% door op 31 juli de aandelen van AIF over te nemen. Rekening houdend met de 3,76% eigen aandelen die Greenyard momenteel heeft ingekocht, heeft deze transactie tot gevolg dat de controledrempel van 50% door de familie Deprez, via Deprez Holding NV en Food Invest International NV, werd overschreden. Deze transactie heeft geen impact op de free float, die stabiel blijft op 38,1%.

Als gevolg hiervan maakt AIF niet langer deel uit van de raad van bestuur van Greenyard.

Hein Deprez, uitvoerend voorzitter van Greenyard: “Ik wens het Agri Investment Fund te bedanken voor hun waardevolle steun aan Greenyard doorheen de investeringsperiode. Hun intrede in het kapitaal van PinguinLutosa in 2011 gebeurde via een kapitaalverhoging die voorafgegaan werd door de overname van Scana Noliko. Vandaag is dit onze Prepared divisie die deel uitmaakt van ons Long Fresh segment. AIF is altijd een trouwe partner en aandeelhouder geweest. De sterke steun van AIF om Greenyard van een klein familiebedrijf tot zijn huidige vorm als wereldspeler te laten uitgroeien, is exemplarisch voor de rol die AIF opneemt in onze industrie. De familie Deprez is verheugd dat ze de participatie van het AIF in Greenyard kon overnemen. Met deze transactie toont onze familie opnieuw haar toewijding om de controlerende aandeelhouder te blijven van Greenyard, een wereldleider in zijn markt.”