SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard neemt Greenyard Fresh Direct Belgium, voorheen Ben Fresh, volledig over. Greenyard controleerde al 51% van het bedrijf.

Het belang van 49% dat Ben De Pelsmaeker, bedrijfsleider en mede‐aandeelhouder van Greenyard Fresh Direct Belgium, nog had in het bedrijf, wordt door Greenyard overgenomen. Via deze transactie stapt Ben De Pelsmaeker in als aandeelhouder van Greenyard voor 19,68 euro per aandeel. Hoeveel aandelen De Pelsmaeker krijgt, heeft Greenyard niet bekendgemaakt.

“Deze aankondiging is een nieuwe stap in de gemeenschappelijke visie van Ben De Pelsmaeker en Greenyard en beoogt een samenwerking op lange termijn met klanten, mede door de hoge mate van klantondersteuning”, aldus een mededeling van Greenyard.

Leiding

“De Fresh Direct operatie biedt groeipotentieel en werd geïntegreerd in de Fresh activiteiten in België na de verhuis van het bedrijf eind 2016. Ben De Pelsmaeker blijft leiding geven aan Greenyard Fresh Direct Belgium. Deze transactie past eveneens binnen de strategie van Greenyard om zoveel mogelijk controle te houden over alle operaties.”

Greenyard Fresh Direct levert verse groenten en fruit aan supermarkten die worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers.