SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard NV, gespecialiseerd in  verse, vriesverse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten en substraten, gaat haar Duitse Fresh activiteiten optimaliseren en opende daarom twee nieuwe state-of the-art distributiecentra.

Duitsland is de grootste markt van Greenyard, en om haar operaties daar te optimaliseren, investeerde Greenyard Fresh
de afgelopen twee jaren sterk in haar distributiecentra. Vorig jaar werd een nieuw distributiecentrum nabij München in gebruik genomen en in februari van dit jaar opende het nieuwe distributiecentrum in Ginsheim-Gustavsburg nabij Mainz.

Beide distributiecentra maken gebruik van de recentste technologieën op het vlak van rijpen, verpakken, bewaren in gecontroleerde atmosfeer en service providing, wat ze energie-efficiënt maakt. Bovendien bevinden ze zich dichtbij de food retail klanten van Greenyard en op locaties die logistieke aansluitingen toelaten.

Sluiting

Als gevolg van de investeringen in nieuwe state-of-the-art centra zal Greenyard zijn logistieke centra in Bremen en Neunkirchen sluiten. Greenyard Fresh Germany wil zo veel mogelijk werknemers transfereren binnen de organisatie.

“Onze missie is om de meest efficiënte partner te zijn van de Duitse retailers voor groenten en fruit, met het oog op een gezondere toekomst. Dagelijks leveren we groenten en fruit, direct van het veld tot bij de klant. Om deze missie te realiseren, hebben we een zeer efficiënt netwerk van distributiecentra nodig en gedreven werknemers die onze missie steunen”, zegt Lars Wagener, Managing Director van Region German Market.