Greenyard Foods stap dichter bij fusie

greenyardDe Raad van Bestuur van Greenyard Foods heeft bekend gemaakt dat een finale overeenkomst werd bereikt voor de combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, met als doel een wereldleider in fruit en groenten te vormen. Samen zullen de bedrijven een omzet hebben van 3,7 miljard euro.

De Raad van Bestuur van Greenyard Foods herhaalt zijn opinie dat deze bedrijfscombinatie de kans biedt om een unieke speler in de groenten- en fruitsector te vormen die het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aanbiedt.

De combinatie gebeurt door een inbreng van 100% van Univeg, deels via partiële splitsing van diens moedervennootschap De Weide Blik (die 95,4% van Univeg aanhoudt) en deels via een inbreng in natura van 4,6% van Univeg, en door inbreng van 100% van Peatinvest, in ruil voor nieuwe aandelen Greenyard Foods. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep.

De transactie blijft afhankelijk van wettelijke goedkeuringen, goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit en door een Buitengewone Algemene vergadering van Greenyard Foods aandeelhouders. De transactie mikt op afsluiting tegen de zomer van 2015.

Na afronding van de transactie bezit Greenyard Foods 100% van Univeg en Peatinvest. Hiervoor worden 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods uitgegeven aan de aandeelhouders van Univeg en Peatinvest. Na de combinatie en na uitoefening van de warranten van Gimv-XL wordt het relatieve belang in de groep: 42,5% voor bestaande aandeelhouders van Greenyard Foods, 49,6% voor bestaande aandeelhouders van Univeg en 7,9% voor bestaande aandeelhouders van Peatinvest. Het totaal aantal uitstaande aandelen wordt zo 44,4 miljoen.

Deprez Holding, gecontroleerd door Hein en Veerle Deprez, blijft de strategische lange termijn referentieaandeelhouder. Andere vaste aandeelhouders zullen ook hun participatie aanhouden en/of versterken, en zo een platform creëren voor verdere expansie. Tevens werden samenwerkingsprincipes overeengekomen die telers moeten toelaten hun markttoegang te verbeteren. De corporate governance structuur wordt gestroomlijnd en bestaande aandeelhoudersovereenkomsten worden beëindigd.