Greenyard Foods neemt Nederlandse holding over

overnameGreenyard Foods uit Sint-Katelijne-Waver heeft een overeenkomst bereikt over de overname van het Nederlandse Lutèce, een marktleider in champignonconserven, en versterkt hierdoor haar positie als wereldleider in groenten en fruit.

Lutèce is een wereldleider in de markt van hoogkwalitatieve champignonconserven. De onderneming beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland, in Velden en Horst, en heeft ongeveer 190 medewerkers. Management raamt de omzet over het volledige jaar 2015 op 100 miljoen euro.

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergieën en moet een onmiddellijk gunstig effect op de EBITDA van Greenyard Foods. De overname wordt gefinancierd door de bestaande kredietfaciliteiten van de groep. De netto financiële schuld van de vennootschap zal, als gevolg van de overname, niet substantieel toenemen ten opzichte van de schuld op 30 september 2015.

De overname is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de leden van CNC U.A. (Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging), en bovendien moeten de vereiste wettelijke goedkeuringen nog worden bekomen. Er wordt verwacht dat de overname rond zal zijn voor mei 2016.

Marleen Vaesen, Chief Executive Officer van Greenyard Foods: “De complementariteit van Lutèce met onze bestaande activiteiten zal ons toelaten om onze leiderspositie in de conservenindustrie te verstevigen. We kunnen onze activiteiten uitbreiden met champignonconserven, die een nieuwe en complementaire markt zijn voor ons. De nauwe en succesvolle samenwerking met telers is over de jaren heen één van de belangrijkste hoekstenen van ons succes gebleken. Zo werken we aan een continue verbetering van en constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes.”

Cor Beerepoot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CNC, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om deze overeenkomst met Greenyard Foods af te sluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Lutèce, haar medewerkers en haar belanghebbenden in Greenyard Foods een uitstekende strategische partner gevonden hebben, die goed geschikt is om de onderneming naar een volgende fase te leiden. Deze transactie laat CNC toe om zich verder toe te leggen op de verdere expansie en investering in de activiteit van substraten.”