In juni 2016 ging Greg Wellens in Mechelen van start met zijn eenmans-fietskoerierbedrijf GreenDriver. Een jaar later is hij dé bloemenbezorger van Mechelen en omstreken en heeft hij al ruim 900 leveringen op zijn actief.

“Met GreenDriver willen we meer rust creëren, het lawaai van auto’s beperken”, zei Greg Wellens een jaar geleden. “We willen een propere wereld, minder vervuiling en meer groen in de stad.”

Twaalf maanden later stijgt het aantal leveringen dat Greg met de fiets bezorgt nog steeds. “In juni vorig jaar waren er 14 leveringen. Vorige maand – de topmaand tot nu toe – waren dat er 167. 152 leveringen van bloemen en 15 andere leveringen.”

Want Greg heeft zich langzamerhand ontpopt tot dé bloemenbezorger van Mechelen en omstreken. “Ik werk nu samen met Bloemen Louis, Bloemen Ixora, De Borght en heel af en toe met Bloemen Escapade. Ik ben gestart met Bloemen Louis en de andere zaken zijn er één na één bijgekomen. Ik werk ook samen met het Mechelse chocolade-atelier Sjolaa, maar enkel als de temperatuur niet hoger is dan 20°C, en met The Cartridge Shop in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen.”

Het stijgend aantal leveringen stemt Greg hoopvol. “Vorige maand heb ik ook voor het eerst echt een beetje winst gemaakt. Het gaat dus de goede kant op.”

GreenDriver levert niet alleen in Mechelen maar ook in Boortmeerbeek, Bonheiden, Elewijt, Hever, Hofstade, Muizen, Schiplaken, Weerde en Zemst.