GreenDriver Greg Wellens gaat in het Mechelse van start met een proefproject om boodschappen thuis te bezorgen. Hij gaat daarvoor in zee met Bloemen Louis in de Graaf van Egmontstraat in Mechelen. Het motto van het project is Shoppen Zonder Sleuren.

Greg bezorgt met zijn cargofiets al bestellingen van Bloemen Louis bij de klanten, en zo is de samenwerking gegroeid. “Mensen kunnen hun boodschappen achterlaten bij Bloemen Louis en ik breng die naar hun woning. Dankzij Shoppen Zonder Sleuren hoeven ze niet meer met zware zakken te zeulen”, zegt Greg Wellens. “De boodschappen worden in onze bakken gezet en de klant betaalt in het droppunt (voorlopig enkel de bloemenwinkel) per bak. Voor levering in Mechelen en Hofstade is dat vijf euro per bak, voor Boortmeerbeek, Bonheiden, Elewijt, Hever, Muizen, Schiplaken, Weerde en Zemst is dat 6 euro per bak.”

Boodschappen die voor 12 uur bij Bloemen Louis worden afgezet, worden nog dezelfde dag thuisgebracht. Worden ze na 12 uur gedropt, dan gebeurt de levering de volgende dag.

“Het droppunt ligt niet zo heel ver van het station en de grote bushaltes, wat ideaal is voor mensen die met het openbaar vervoer komen.”

GreenDriver vervoert alle boodschappen, met uitzondering van voeding, op voorwaarde dat ze in de bakken en op de driewieler van Greg passen.