publiekewifiTelenet lanceert samen met de stad Mechelen vanaf vandaag een gratis wifi-netwerk in Mechelen. Dat netwerk strekt zich uit vanaf het station over de commerciële binnenstad, met o.a. de Bruul, IJzerenleen, Hoogstraat, Grote Markt, Veemarkt en Vismarkt. De uitrol van het wifi-netwerk past in De Grote Netwerf, het investeringsprogramma van Telenet waarmee het bedrijf zowel het vaste als draadloze netwerk nog straffer wil maken. Het netwerk zal ook tal van slimme toepassingen mogelijk maken, die de levenskwaliteit in de stad zullen bevorderen.

Jeroen Bronselaer, sr VP Marketing Telenet: “We willen ervoor zorgen dat onze klanten overal genieten van connectiviteit en nieuwe digitale toepassingen, zowel thuis als onderweg. We zijn blij dat onze thuisstad nu ook beschikt over een uitgebreid wifi-netwerk. Door de uitrol van het netwerk in Mechelen kunnen inwoners en toeristen tijdens hun stadsbezoek gratis surfen. Daarnaast biedt dit netwerk enorme mogelijkheden voor de steden om zich als slimme stad te positioneren en om specifieke applicaties te ontwikkelen voor burgers en toeristen.”

Een toerist kan bijvoorbeeld via de gratis Visit Mechelen-app de stad ontdekken en zijn belevingen delen via sociale media zonder hoge roamingkosten.

Iedereen kan één uur per dag gratis van dit netwerk gebruik maken. Zoek op je toestel naar Gratis wifi Mechelen en meld je aan met je gsm-nummer, Facebook- of Gmail-account. Ben je geen klant bij Telenet? Dan kan je na een uur tegen betaling je internetsessie verder zetten. Telenet-klanten kunnen aanmelden op TelenetWiFree. Indien ze voor dit netwerk kiezen, hoeven ze zich slechts één keer aan te melden en surfen ze gratis in heel Vlaanderen onbeperkt op alle locaties waar dit netwerk aanwezig is.

De wifi-zone creëert ook heel wat mogelijkheden om Mechelen uit te bouwen als een slimme stad, waar burgers, toeristen en bedrijven zullen genieten van tal van online aanpassingen. Zo kunnen lokale handelaars hun klanten gericht op de hoogte brengen van tijdelijke promoties op basis van hun locatie.
Op grote evenementen kunnen sensoren problemen doorgeven en zo de veiligheid nog beter garanderen, en sensoren kunnen er ook voor zorgen dat parkeerautomaten zelf problemen signaleren en dat vuilnisbakken zelf laten weten wanneer ze vol zijn.

“De nieuwe mogelijkheden zijn legio en bevorderen de evolutie van Mechelen naar een echte smart city. Door nieuwe technologie intelligent in te zetten, bouwen we Mechelen uit als efficiënte, duurzame, spaarzame en innovatieve stad; kortom een slimme stad. Intelligente toepassingen zullen het leven in slimme steden aangenamer maken, en zorgen voor een hogere levenskwaliteit”, zeggen burgemeester Bart Somers en Mechels schepen van ICT Walter Schroons.