ShuttleDe gratis Shopping Shuttle die dit weekend voor het eerst rondreed in Mechelen, is een succes. Meer dan vierhonderd shoppers werden opgepikt en na het winkelen weer afgezet bij één van de Mechelse parkings in de rand: de overloopparking De Nekker, de parking aan het Douaneplein en die aan de Zandpoortvest. De shuttledienst werd door de stad Mechelen in het leven geroepen omdat de parkings in de Mechelse binnenstad op zaterdag vaak heel snel vol zijn. De winkeliers in de stad vreesden dat potentiële klanten de binnenstad voortaan zouden mijden omdat er te weinig parkeergelegenheid is.

“We blijven als stad op zoek gaan naar manieren om de mobiliteit te verduurzamen zonder in te boeten aan bereikbaarheid”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “Dit initiatief is daar een mooi voorbeeld van. We hebben nog heel wat gratis parkeercapaciteit aan de rand van de stad. Door met deze shuttles het gebruiksgemak van de parkings te vergroten, kunnen we dit potentieel beter benutten.” De shuttles rijden elke zaterdag en op koopzondagen van 10 tot 19 uur. Na zes maanden zal het project worden geëvalueerd.

De shuttleritten worden  verzorgd door het team van Hallo Taxi Mechelen, gevestigd op de Brusselsesteenweg. Het bedrijf heeft een veertigtal chauffeurs in dienst en heeft een wagenpark met zowel personenwagens als minibussen. Deze laatste worden gebruikt voor de shuttledienst in Mechelen. Hallo Taxi Mechelen verzorgt niet alleen personenvervoer maar bezorgt ook pakketjes.