Gratis jobbeurs voor bedrijven en jongeren in Lier

automechanicaBedrijven met een stage- en vacatureaanbod, en laaggeschoolde jongeren tot 26 jaar krijgen de kans om elkaar te ontmoeten op een gratis jobbeurs op 16 juni in Lier.

Lier kampt de laatste jaren met een hardnekkige jeugdwerkloosheid bij jongeren van 18 tot 25 jaar. Er is tevens een grote groep kwetsbare jongeren die zonder diploma de school verlaat. En er zijn vacatures voor laaggeschoolden die moeilijk ingevuld raken. Om deze problematiek aan te pakken, stelden Stad Lier, OCMW, VDAB, Voka, Unizo, en tal van andere organisaties een gemeenschappelijk actieplan op om een halt toe te roepen aan de jeugdwerkloosheid.
Op donderdag 16 juni is er een jobdating om bedrijven kennis te laten maken met de jongeren uit Lier en de randgemeenten. Deze exclusieve jobdating heeft als specifieke doelgroep laag- en middengeschoolde jongeren.
Voor bedrijven die meer belang hechten aan motivatie en leerbereidheid dan aan een diploma of ervaring en die jongeren kansen willen geven en vacatures of stageplaatsen open willen stellen voor jongeren met maximum een middelbaar diploma, is deze jobdating een ideale kans.
De jongeren komen voornamelijk uit de gemeenten Lier, Berlaar, Nijlen, Lint, Boechout en Ranst. De jobbeurs heeft plaats op 16 juni van 14 tot 16 uur in De Moeve, Aarschotsesteenweg 1 in Lier.