MECHELEN – Gouverneur-generaal van Australië Sir Peter Cosgrove en zijn echtgenote brengen vrijdag een bezoek aan het Technology Centre van het Mechelse bedrijf Cochlear.

Cochlear werd opgericht in 1981 en is wereldleider op het gebied van innovatieve, implanteerbare hooroplossingen.  Dankzij de hoorsystemen van het bedrijf kunnen meer dan 400.000 mensen in meer dan 100 landen opnieuw verstaan wat anderen tegen hen zeggen.

Het bedrijf heeft vestigingen in België, Australië en Zweden. In Mechelen heeft Cochlear een onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ruim zeventig ingenieurs dat zich bezighoudt met innovatie. De NEO-XS chip die wordt gebruikt in de eerste inwendige gehoorprothese ter wereld voor iPhone werd bijvoorbeeld ontwikkeld en getest in Mechelen.

Het Mechelse O&O-team richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van platforms en technologieën die de basis vormen voor de toekomstige implantaten. Er is een sterk netwerk met technologieproviders in heel Europa en voor onderzoek wordt samengewerkt met de omliggende universiteiten en heel wat Europese onderzoekscentra en klinieken.

Het bezoek van de Australische gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove en zijn echtgenote Lady Lynne Cosgrove maakt deel uit van een meerdaags officieel bezoek van de Australische regering aan ons land. Woensdag is er ook een ontvangst bij de koning en de koningin.

Tijdens het bezoek aan Cochlear zullen de hoge gasten een rondleiding krijgen door het bedrijf en wonen ze een introductiepresentatie bij van Dig Howitt, ceo van Cochlear Global. Hij zal een uiteenzetting geven over gehoorverlies in het algemeen en een bedrijfsportret van Cochlear schetsen.