goudencarolusindulgenceGouden Carolus doet haar naam alle eer aan, want het Mechelse speciaalbier van brouwerij Het Anker heeft alweer een gouden medaille in de wacht gesleept. Ditmaal is het de beurt aan de Gouden Carolus Indulgence – Whisky infused 2015 op de World Beer Awards in de categorie World’s Best Spirit Flavoured Beer.

Gouden Carolus Indulgence is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Whisky Infused was het eerste bier dat onder dit label werd geproduceerd. Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw werd bij deze uitgave verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky uit een selectie Anker-vaten. Het resultaat was een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Op Belgisch niveau waren er ook mooie bekroningen weggelegd voor de speciaalbieren van brouwerij Het Anker. In de categorie Tripel met de Gouden Carolus Tripel en in de categorie Strong met de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood won de brouwerij nog twee gouden medailles. De Maneblusser ging met de zilveren medaille aan de haal in de categorie van blonde Belgische bieren.

De editie Gouden Carolus Indulgence van 2016 heet “Cuvée Sauvage” en werd eerder deze maand gelanceerd tijdens het Belgian Beer Weekend. Het gaat om een combinatie van Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood met twee en drie jaar oude Lambiek van Brouwerij Boon.