Gouden Carolus Single Malt van Stokerij De Molenberg in Blaasveld is opnieuw in de prijzen gevallen. De Belgische whisky behaalde een gouden medaille op de International Spirits Challenge (Verenigd Koninkrijk) en een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition (Verenigde Staten). Sinds de lancering eind 2013 zijn dit de 10de en 11de onderscheiding voor Gouden Carolus Single Malt. Zo plaatst Stokerij De Molenberg zich internationaal in de kijker met een Belgische whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel, een bier van de Mechelse stadsbrouwerij Het Anker dat zelf ook al meermaals werd bekroond.

Gouden Carolus Single Malt wordt steeds populairder op de internationale markt. Dankzij de verschillende internationale awards groeit de naambekendheid wereldwijd.

“Recent krijgen we meer en meer aanvragen uit het buitenland naar onze whisky. Bij de opstart van de verkoop in 2013 hebben we bewust onze gelimiteerde voorraden voor de Belgische markt behouden. Nu er voldoende productievoorraad is opgebouwd, richten we de blik stilaan naar interessante exportlanden. Dit jaar denken we in een tiental exportlanden van start te gaan met nieuwe distributiepartners”, aldus Hans Rubens van Het Anker.

Stokerij De Molenberg speelt hier graag op in om zo een vaste waarde te worden op internationaal vlak. In de meeste whiskymarkten is er een groeiende openheid bij de gemiddelde whiskyconsument met betrekking tot whisky’s uit niet-traditionele whiskylanden, zoals België. Internationale prijzen en deelname aan gerenommeerde whiskyfestivals helpen om deze whisky’s bekend te maken bij het grote publiek. Gouden Carolus Single Malt wordt nu reeds geëxporteerd naar Nederland, Frankrijk, Polen, Mexico en Taiwan.