Gouden Carolus met scheutje whisky

ankerDe Mechelse brouwerij Het Anker heeft twee van haar topproducten samengevoegd om een nieuwe innovatieve drank te creëren. Aan het al dikwijls bekroonde bier Gouden Carolus Cuvée van de Keizer wordt een scheutje Gouden Carolus Single Malt whisky uit eigen stokerij toegevoegd.

Het nieuwe bier werd Whisky Infused gedoopt, en wordt gelanceerd onder de titel Gouden Carolus Indulgence. Deze titel staat voor een nieuwe reeks bieren die in een beperkte oplage worden verspreid. In de toekomst worden nog meer limited editions gecreëerd en verkocht.

“Whisky Infused is de eerste smaakexpressie uitgegeven onder het label Gouden Carolus Indulgence”, aldus Het Anker. “Bij deze uitgave werd Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (jaargang 2015) verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky uit een selectie Anker-vaten. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.”

Het robijnrode bier heeft een alcolholgehalte van 11,7%, wordt verkocht in flessen van 75 cl en is tien jaar houdbaar. Het wordt met uitsluitend Belgische hop gemaakt. Whisky Infused smaakt het best op een schenktemperatuur van 10 à 12°C.

Gouden Carolus Indulgence – Whisky Infused is vanaf 9 november verkrijgbaar in de brouwerijwinkel van Het Anker, bij gespecialiseerde bierhandelaars en binnenkort ook bij Delhaize.