Goodman ontwikkelt Puurs Logistics Centre

goodmanpuursLogistiek vastgoedgroep Goodman wil haar eigen gronden in de Brabantstraat in Puurs verder ontwikkelen. Voor het Puurs Logistics Centre zijn nog built-to-suit projecten mogelijk met een maximum oppervlakte van 22.000 m².

De locatie is interessant vanwege de strategische ligging op de as Antwerpen-Brussel met snelle toegang tot de A12 en de N16. Voor de gebouwen zijn gepersonaliseerde oplossingen mogelijk, met built-to-suit-magazijnen vanaf 10.000 m² en flexibele kantooroplossingen, turnkey of met lease-overeenkomst met eigen property management.

Volgens Goodman zijn de ontwikkelingsactiviteiten sterk toegenomen vanwege de grote vraag naar strategisch gesitueerde, moderne logistieke sites met grotere operationele efficiëntie en meer rendement.

In de Benelux heeft de portfolio van Goodman een bezettingsgraad van bijna 100%. Het marktgemiddelde bedraagt 97% in België en 93% in Nederland. Goodman wil daarom zijn portefeuille in de Benelux verder uitbreiden en het Puurs Logistics Centre maakt deel uit van die strategie, net als het  Goodman Turnhout Logistics Centre.

Goodman overweegt ook acquisities op toplocaties in België en Nederland, en de aanpassing van brownfields tot moderne logistieke faciliteiten behoort daarbij tot de mogelijkheden.