Bunzl-King verlengt huurcontract bij Goodman

BunzlInvesteringen van expert in logistiek vastgoed Goodman in een distributiecentrum in Willebroek leiden tot een verlengde huurovereenkomst met Bunzl-King België. Twee jaar voor het einde van de huurperiode van Bunzl-King België heeft Goodman met Bunzl-King een overeenkomst bereikt voor een huurverlenging van vijf jaar.

Goodman verkreeg de verlenging door een aantal kostenbesparende en duurzame oplossingen aan te bieden.

Bunzl-King België is gespecialiseerd in het aanleveren van wegwerpartikelen zoals voedselverpakkingen en tafelgerei. Het huurde de voorbije 7 jaar een logistiek magazijn van 11.300 m² van het Goodman European Logistics Fund (GELF). Het distributiecentrum is strategisch gelegen in Willebroek, midden in de logistieke Gouden Driehoek gevormd door Antwerpen, Brussel en Gent. Door die strategische ligging konden de logistieke operaties van Bunzl-King worden versterkt.

Goodman start weldra de werken die de operationele kosten van Bunzl-King België zullen verminderen. In samenwerking met verlichtingsspecialist VEKO wordt het gebouw uitgerust met LED-verlichting. Daarnaast zullen bewegingssensoren ervoor zorgen dat alleen ruimtes met activiteit verlicht worden en zal er energiezuinige infraroodverwarming geïnstalleerd worden. Deze ingrepen zullen de elektriciteits- en verwarmingskosten met respectievelijk 70% en 50% doen dalen. Het einde van de werken is gepland voor het tweede kwartaal van 2015.

“De bereidheid van Goodman om het gebouw te upgraden met voordelige duurzame oplossingen toont aan dat de onderneming focust op het zoeken naar de beste oplossingen voor zijn klanten”, aldus Werner Meuleman, Managing Director van Bunzl-King België. “Investeringen van dit type bevestigen ook het engagement van Goodman voor kwaliteitsvol vastgoedbeheer, wat een cruciale meerwaarde biedt.”

“De duurzame investeringen voor Bunzl-King België illustreren de sterkte van ons geïntegreerde businessmodel en de voordelen die het biedt aan onze klanten en investeerders. De upgrade biedt wederzijdse voordelen door de bedrijfskosten voor onze klanten te verminderen en de waarde van het vastgoed voor onze investeerders te behouden”, aldus Kim Cornille, Goodman Country Director voor België.