MechelenDe bioscoopgroep Utopolis deed het met 207.308 bezoekers deze zomer nog beter dan vorig jaar. Er werd een stijging van 8,2% genoteerd. Dat is te danken aan het succes van de Drive-In Movies in Mechelen en Turnhout, maar ook aan de sterke filmprogrammatie met toppers als Minions, Jurassic World en Inside Out.

“Het mooie weer heeft zeker niet in ons nadeel gespeeld. De zomerse temperaturen lokten veel volk naar de Drive-In Movies, maar ook naar de filmzalen. Daar konden de bioscoopgangers rekenen op de nodige verkoeling en genieten van blockbusters”, aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. Na een goede zomer ligt nu ook een stevig najaar in het verschiet met de tweede film van F.C. De Kampioenen en de nieuwe James Bond.

De negentiende editie van de Drive-In Movies trok deze zomer acht weken lang veel volk uit heel Vlaanderen. Er werden exact 25.809 bezoekers ontvangen, wat een stijging van 22% betekent ten opzichte van de vorige editie. Zowel juli als augustus waren dit jaar uitzonderlijk sterk. Publieksfavorieten waren Ted 2, Mission Impossible en Minions. Ook de skybox, nieuw op de Drive-In Movies in Mechelen, en de jacuzzi’s zaten elke avond vol.

Voor het najaar zijn de verwachtingen eveneens hoog. Tickets voor de avant-premières van de tweede film van F.C. De Kampioenen Jubilee General gaan in sneltempo de deur uit. Zo goed als alle zalen in Utopolis Mechelen en Turnhout zijn op 25 oktober uitverkocht voor het castbezoek. Ook Hunger Games, The Maze Runner, Safety First, Mega Mindy versus ROX, Star Wars: Episode VII en Spectre, de nieuwe James Bond, beloven de komende maanden veel volk te lokken.