De villa van de brouwer maakt plaats voor de nieuwbouw.

Bij verhuurcentrum Global Rent in Boortmeerbeek wordt volop gewerkt aan een nieuwbouw. “Ons bedrijf was dringend aan uitbreiding toe in functie van ons personeel en van onze klanten”, zegt Sahin Verbeke-Defever van Global Rent.

Global Rent is al twaalf jaar gevestigd aan de Leuvensesteenweg 224 in Boortmeerbeek. Het bedrijf barstte stilaan uit zijn voegen, en daarom werd beslist drastische maatregelen te nemen en voluit te gaan voor een nieuwbouw.

“De oude villa, het vroegere eigendom van de brouwer van Boortmeerbeek, is gesloopt. Het gebouw dateerde van 1946. Op deze plaats wordt de nieuwbouw neergezet. De winkel die er nu nog staat op de hoek van het kruispunt op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek, wordt eveneens gesloopt zodra het nieuwe gebouw er staat. Daar komt een parking. Het kruispunt krijgt op deze manier ook een beter uitzicht.”

Voor het ontwerp is Global Rent in zee gegaan met de multiprofessionele architectenvennootschap Architeam uit Boortmeerbeek. De werken worden uitgevoerd door Evo Construct uit Kampenhout.

Bedrijfsleiding en werknemers zijn enthousiast over de werkzaamheden. “We kijken uit naar een ruimere werkomgeving, een luchtige showroom en een praktische parking. Er is gepland om ongeveer tegen het eind van het jaar te kunnen verhuizen naar het nieuwe gebouw.”