De GIMV is nu helemaal uit Greenyard gestapt. De GIMV heeft zoals gepland alle aandelen van de marktleider van groenten en fruit uit Sint-Katelijne-Waver van de hand gedaan. Hierdoor is er een significante stijging van de vrij verhandelbare aandelen (free float) van Greenyard naar 38,5%. Sinds de fusie in 2015 controleerde Gimv 11,8% van de uitstaande aandelen. Deze deelneming werd kort nadien gereduceerd tot 4,9% door een private plaatsing. Nadien is Gimv aandeelhouder gebleven tot 2 jaar na de fusie.

Hein Deprez, uitvoerend voorzitter van Greenyard: ” Ik wens Gimv te bedanken voor hun waardevolle steun voor Greenyard doorheen de investeringsperiode. Sinds hun intrede is Gimv altijd een trouwe partner en aandeelhouder geweest, zeker wanneer Greenyard een periode van transacties tegemoet ging om de groei de versterken. Gimv ondersteunde eveneens het fusieproces met Fresh en Horticulture in juni 2015, twee jaar geleden, en het integratieproces dat hierop volgde. Aangezien het Gimv’s objectief is om succesvolle bedrijven te begeleiden naar het volgende niveau, past deze aankondiging in hun strategie, aangezien Greenyard vandaag een wereldleider is in zijn markten.”

Greenyard is gespecialiseerd in het verwerken en commercialiseren van verse groenten en fruit en klant-en-klare bereidingen. De groep is actief in meer dan 25 landen wereldwijd. Met 9.000 werknemers en een omzet van ongeveer 4,25 miljard euro is de groep één van de grootste groenteverwerkers in Europa.