rotraHet vervoersbedrijf Gillemot Transport wordt omgedoopt tot Rotra Forwarding. Daarmee wordt de groep uit Kampenhout helemaal geïntegreerd in het Nederlandse concern uit Doesburg.

Rotra Forwarding
is in al die jaren uitgegroeid tot een zogenaamde one shop logistics hub. Dit betekent dat het Nederlandse bedrijf zijn klanten alle facetten van het internationaal vervoer aanbiedt van planning, het eigenlijke transport over de weg, overzee en in de lucht, opslag, douanefaciliteiten, administratieve verwerking enz.Het gaat om het hele supply chain management.

Het familiebedrijf Gillemot Transport werd in 2010 opgenomen in de Nederlandse groep maar bleef al die jaren vrij autonoom functioneren. In de afgelopen maanden werd de integratie versterkt.

Met de concrete naamsverandering werd de multimodale one shop strategie afgerond. De vestigingen van het vroegere Gillemot in Kampenhout, Zaventem en de haven van Antwerpen (St. Laureinskaai) draaien nu voluit mee in de internationale planning. Antwerpen en Zaventem worden daarmee afgesteld op de activiteiten in Rotterdam en Schiphol.

Rotra Forwarding zet zo’n 250 trucks in en wordt aangestuurd door Machiel en Harm Roelofsen, managers in de vierde generatie van het bedrijf dat nog altijd in familiehanden is.