In aanwezigheid van minister van Werk en Economie Kris Peeters en de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel werd vrijdag aan de Rijksweg in Puurs de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe warehouse van logistiek dienstverlener Gilbert De Clercq, dat Pullaar Logistics zal heten.

De nieuwe vestiging in Puurs zal 60 nieuwe arbeidsplaatsen creëren.
Burgemeester Koen Van den Heuvel: “De continue investeringen in de regio, waaronder dit nieuwe warehouse van 26.500m² in Puurs, bevestigen de rol van Gilbert De Clercq als belangrijke motor voor de lokale economie en arbeidsmarkt. Zo groeide de tewerkstelling bij Gilbert De Clercq in België van 106 directe werknemers in 2010 naar 150 directe werknemers in 2016.”

Het familiebedrijf Gilbert De Clercq rondde onlangs de overgang naar de tweede generatie af. De transportactiviteiten werden daarbij geconsolideerd op een nieuwe site in Temse. Bovendien viert het bedrijf in 2017 zijn zestigste verjaardag. Het was voor gedelegeerd bestuurder Filip De Clercq de ideale gelegenheid om de branding in een fris jasje te steken. De nieuwe baseline Moving business forward, since 1957 verwijst expliciet naar de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft opgebouwd.

Filip De Clercq:: “De bouw van dit nieuwe warehouse, gekoppeld aan de lancering van ons aangepast groepslogo, onderstreept de evolutie die Gilbert De Clercq doorheen de jaren gekend heeft. Van aanbieder van diensten in transport, warehousing en value added logistics, naar een dienstverlener van 360° maatoplossingen die de volledige supply chain van de klant in acht kan nemen binnen Europa. Ons bedrijf onderscheidt zich van de concurrentie door binnen nichemarkten, met een zeer grote flexibiliteit, totaaloplossingen te kunnen aanbieden. Hierbij hebben wij steeds de grootste aandacht voor de mensen, het milieu en de veiligheid.”

Gilbert De Clercq heeft ook twee buitenlandse vestigingen: Gilbert De Clercq España sinds 2002 en De Clercq Slovakia sinds 2006.