Zorg & farmaOp 27 april opent aan de Antwerpsesteenweg 259 in Mechelen een gloednieuwe Zorg & Farma-gezondheidswinkel. Daar vind je alle gezondheidsexpertises onder één dak. Van apotheek en zorgoplossingen tot elke vorm van gespecialiseerd advies.

“De Zorg & Farma-gezondheidswinkel is de ideale partner in begeleiding van ieders gezondheid”, zegt Walter Jenné van Zorg & Farma. “Voortaan kunnen mensen op één adres terecht met alle vragen over gezondheid. Er is een apotheek, een hoorcentrum, een thuiszorgwinkel, een uitleendienst voor medisch materiaal en een uitgebreid aanbod van gespecialiseerd advies. Zowel een bandagiste, mobiliteitverstrekker, orthopedist, woningadviseur als audiologe staan er ter beschikking. De winkeladviseurs bieden een discrete begeleiding en oplossing voor ieders probleem.”

“Het gaat dus veel verder dan het afleveren van het juiste product. Medicatie nemen is niet altijd evident en daarom bieden we begeleiding waar nodig. Dat kan met advies maar ook met een volledige medicatievoorbereiding. Medicatie wordt dan individueel per innamemoment in één zakje verpakt. Dat is handig en vlot en zorgt voor zeer nauwkeurige kwaliteitsbewaking. Dat is een geruststelling voor de patiënt en zijn omgeving.”

In de gezondheidswinkel kunnen veel producten getest worden en er worden mini-workshops georganiseerd. Bovendien is er een ‘collect en go’-systeem om onnodige wachttijden te vermijden. Gereserveerde medicatie kan ook na de openingsuren veilig worden afgehaald via de ‘Take it’-safe.