HEIST-OP-DEN-BERG – Vanaf 20 december ligt de Heistse berg onder een wit tapijt. Naast winterpop-upbar Moose wordt er dan voor drie dagen een skipiste opgetrokken. Op vrijdag ligt de piste speciaal open voor bedrijven die hun kans willen wagen. Het hele concept staat mee in het teken van de Warmste Week.

Onder de naam Ter land, ter slee & in de sneeuw wordt een gedeelte van de berg in Heist-op-den-Berg omgetoverd tot een skipiste van 70 meter lang. Daarvoor worden twee vrachtwagens, ofwel 50 kubieke meter sneeuw, aangeleverd om een laag van zo’n 30 centimeter dik te krijgen.

Het volledige project is een samenwerking tussen verschillende instanties. De horecapartners op het kruispunt leggen de skipiste aan met ondersteuning van de gemeente. Verder zorgen Snowmania, De Zwerver, het bergstraatcomité, de jeugd- en sportdienst van de gemeente en indoor skipiste Aspen voor de omkadering en de faciliteiten.

“Alle activiteiten die worden gehouden, zijn zowel voor jong en oud gratis, maar in het teken van de Warmste Week van Studio Brussel zullen wij een grote spaarpot op het Vredesplein zetten”, legt mede-initiatiefnemer Jan Moons van winterbar Moose uit. “Daarmee hopen we op het einde van de drie dagen een aanzienlijke som geld te verzamelen. Het totaalbedrag zullen we dan overhandigen aan het Kinderkankerfonds.”

Bedrijvenrace

Op vrijdag 22 december gaat de organisatie op zoek naar het Coolste bedrijf van Heist tijdens de Warmste Week. Bedrijven uit de regio kunnen zich inschrijven tegen betaling. In ruil daarvoor krijgen ze een teambuilding in wintersfeer, met verschillende uitdagingen op de skipiste, kip aan ’t spit en de nodige dorstlessers. Ook die opbrengst is ten voordele van de Warmste Week en het Kinderkankerfonds.