veilingzuidDe POM Antwerpen is op zoek naar bedrijven uit de agro-industrie die zich willen vestigen op Veiling Zuid, het nieuwste bedrijventerrein van POM Antwerpen in Sint-Katelijne-Waver. Het terrein bevindt zich vlakbij de veiling. Toplocatie, ambitieus en duurzaam zijn volgens de POM de drie kerneigenschappen die samengaan met Veiling Zuid.

Sint-Katelijne-Waver is het kloppend hart van de tuinbouwsector, en daarom is de POM voor deze site op zoek naar bedrijven die actief zijn in de verwerking en toelevering van landbouwproducten of dienstverlenende activiteiten die hierbij aansluiten. Veiling Zuid is 55 ha groot. Het terrein ligt net naast BelOrta en vlakbij een industriezone waar reeds heel wat bedrijven uit de sector gevestigd zijn. De R6 en E19 geven rechtstreeks toegang tot de haven van Antwerpen en de luchthaven van Brussel. Dankzij deze troeven is Veiling Zuid een Europese toplocatie voor ieder ambitieus bedrijf uit de agro-industrie.

De POM mikt onder meer op bedrijven uit deze sectoren:

in de verwerkende industrie: productie van frieten, kant-en-klare maaltijden, slachterij, bewerking en verpakking van voedings-, landbouw- of tuinbouwgewassen (planten, bloementeelt…)
toelevering: productie en levering van veevoeders, meststoffen, onkruidverdelgers…
dienstverlening: logistiek en distributie van o.m. agroproducten, herstel van landbouwmachines, acclimatisatie van planten, serreconstructie, onderhoud van tuinbouwinstallaties…
niet-grondgebonden agrarische productie: champignonkwekerij

Veiling Zuid is een duurzaam bedrijventerrein waarbij de bedrijfsactiviteiten worden gecentraliseerd rond een centrale weg. De beschikbare ruimte wordt optimaal gebruikt door de aanleg van gezamenlijke water-, groen- en geluidsbuffers. Bij de aanleg van het bedrijventerrein wordt gekozen voor duurzame materialen.

Een filmpje over het bedrijventerrein Veiling Zuid vindt u hier.