geschenkbon LierDe stad Lier heeft met steun van het Agentschap Ondernemen een geschenkbonsysteem op punt gezet dat moet bijdragen tot meer kernversterking en koopattractie.

De Centrumbon wordt ingevoerd vanaf eind november en wordt onder meer aangeprezen als eindejaarsgeschenk. Hij kan worden verzilverd bij alle deelnemende handelaars in de handelskernen van Lier en Koningshooikt en bij deelnemende kleinhandelaars tussen de Vesten en de Ring.
Er zijn Centrumbonnen van 10 en van 25 euro (of een veelvoud van deze bedragen). Ze worden vanaf het einde van deze maand verkocht aan de onthaalbalie van het stadskantoor. Later dit jaar wordt een geschenkbonautomaat geplaatst in de buurt van de Grote Markt. Daar kan de consument elke dag de klok rond terecht om een Centrumbon aan te kopen.

De stad heeft eveneens de website www.shoppeninlier.be opgezet. Op deze site krijgen handelaars, horeca-uitbaters en particulieren alle informatie over de Centrumbon en de deelnemende detailhandels- en horecazaken, maar ook over de bereikbaarheid van de stad, de evenementenkalender enz.