lidlDe Lidl-vestiging in de Mechelse Nekkerspoelstraat heropent op woensdag 18 november. In de grondig gerenoveerde winkel gaan vijf extra medewerkers aan de slag.

De winkel ziet er helemaal anders uit, met een bakkerij-afdeling, een volledig nieuwe indeling en aankleding, een strakkere gevel en veel meer ruimte. “We wilden graag uitbreiden en zo onze eigen sterktes – zoals een mooi groenten- en fruiteiland, een bakkerij en een ruim aanbod vers vlees – nog beter etaleren. Maar daarvoor hadden we extra ruimte nodig. Die vonden we door de inrichting van ons bestaande pand opnieuw tegen het licht te houden”, legt woordvoerder Pieterjan Rynwalt uit. De nieuwe winkeloppervlakte is ook 20 % groter dan voorheen.

Een verhuizing was voor de winkelketen niet aan de orde. Rynwalt: “We zijn absoluut tevreden over onze locatie, al steken we zeker niet onder stoelen of banken dat er gerust nog extra vestigingen in Mechelen bij mogen komen. We zijn actief op zoek naar mogelijkheden.”

De ruimere winkel en een sterkere beleving van het versaanbod moeten meer mensen aanspreken. En dat betekent meer werk voor de winkelploeg. Daar heeft de versdiscounter op geanticipeerd door vijf extra medewerkers aan te werven. De vernieuwde Lidl opent woensdagmorgen de deuren. Pieterjan Rynwalt: “De heropening in Mechelen vieren we met een aantal ludieke acties. Zo verloten we een minuut gratis winkelen onder de klanten die zich woensdag voor het openingsuur op de parking melden. Verder tonen we meteen onze sterkte door te openen met een aantal scherpe kortingsacties.”

Supermarktketen Lidl België heeft bijna 300 filialen in België en Luxemburg en 6.300 werknemers. Lidl focust op  budgetvriendelijk winkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.