MECHELEN/BORNEM/RUMST – Volvo Vermant heeft samen met bijna duizend aanwezigen in zijn Mechelse vestiging het jubileumjaar 50 jaar Volvo Vermant afgesloten met een onvergetelijk feestweekend.

Guy Vermant en zijn echtgenote Karen Belmans.

De Volvo-concessie op de Antwerpsesteenweg in Mechelen was het kloppende hart van het feestweekend en de uitvalsbasis voor testritten met alle wagens uit het gamma.

Met de jubileumshuttle werden de bezoekers vervolgens naar de Vermant Carrosserie gebracht. In deze onafhankelijke multi-merken carrosserie werden de verschillende stappen van het carrosseriewerk gedemonstreerd. De enthousiaste medewerkers moedigden de aanwezigen aan om het zelf eens te proberen, van schuren tot het spuiten van auto-onderdelen in de spuitcabine.

De volgende en laatste shuttlestop was het PDI (Pre-Delivery-Inspection) Center van Vermant, waar alles draaide rond een aparte Volvo-beleving.

In de Safetycorner konden de liefhebbers in real-life de veiligheidssystemen van Volvo uitproberen. Met de tuimelwagen werd het belang van de gordel gedemonstreerd. Ook Park Assist en City Safety konden zelf worden uitgetest.

In het Volvo Museum kregen de bezoekers een reis doorheen de geschiedenis van vijftig jaar Volvo Vermant, in combinatie met een collectie unieke en historische Volvo’s die nooit eerder getoond werden aan het grote publiek.

Het feest ging verder op het mini foodtruckfestival, met zicht op een heus XC40 4×4 parcours.

Ook Wim Maes, managing director van de Volvo Car Group, bracht een bezoek aan het jubileumfeest en kon – samen met de bijna 1000 bezoekers – besluiten dat dit jubileumweekend een gepaste apotheose was van het feestjaar 50 jaar Volvo Vermant.

Volvo Vermant heeft concessies in Mechelen, Bornem en Rumst. Naast drie Volvo-vestigingen huisvest de Vermant Automotive Group nog 2 KIA-vestigingen in Mechelen en Aartselaar. De multi-merken carrosserie in Mechelen en het gloednieuwe Collection by Vermant vervolledigen het automotive aanbod van de groep.