EEstairsEeStairs, specialist in trappen en balustrades met Belgische vestiging in Mechelen, heeft de genomineerden van zijn tweede Design Competition bekend gemaakt. Deze competitie is in het leven geroepen om de passie van het bedrijf voor design en creativiteit te vieren en te focussen op de beste jonge ontwerpers van de wereld in deze sector.

Bij het ontwerpen van een trap of balustrade komt tegenwoordig zoveel meer kijken dan enkel het functionele aspect en daarop wilde EeStairs met deze wedstrijd de nadruk leggen.

Met de EeStairs Design Competition wil EeStairs ambitieuze ontwerpers uitdagen om out of the box te denken bij het creëren van hun ontwerp en zo de wereld van design te inspireren met spannende en revolutionaire creaties.

EeStairs is zelf gepassioneerd wanneer het gaat om buiten de grenzen van het mogelijke te denken en is met deze competitie op jacht gegaan naar ontwerpers die net als zijzelf trappen en balustrades een diepere betekenis willen geven via hun grensverleggende design.

Vooral de drie genomineerden in de categorie trappen hebben spectaculaire ontwerpen ingediend. Op de foto ziet u het ontwerp van de Engelse designer Y.S. Lam die gebruik maakte van gebogen gelaagd hout (triplex of multiplex), net zoals het materiaal in de meubelindustrie wordt toegepast.

U kunt de genomineerde ontwerpen hier bekijken.