Het Mechelse bedrijf Biocartis en het Amerikaanse Genomic Health Inc., gespecialiseerd in genomische diagnostische testen, hebben een exclusieve overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een borstkankertest. Deze test kan op het IdyllaTM platform van Biocartis worden uitgevoerd door laboratoriumpartners en in ziekenhuizen over de hele wereld.

De test kan gepersonaliseerde informatie opleveren die kan worden gebruikt voor een op maat gemaakte behandeling. Deze test is opgenomen in alle belangrijke internationale kankerrichtlijnen en wordt beschouwd als standard of care voor borstkanker in een vroeg stadium.

“De test zal naar verwachting in 2019 gelanceerd worden in Europa, en eerst in Frankrijk en Duitsland”, zegt Frederic Pla, Ph.D., chief business and product development officer van Genomic Health. “Wij geloven dat onze strategische samenwerking met Biocartis ons in de positie brengt adoptie en markttoegang wereldwijd te versnellen. We krijgen tevens meer samenwerkingsmogelijkheden met farmaceutische bedrijven die op zoek zijn naar diagnostische oplossingen met de mogelijkheid om testen te ontwikkelen en deze wereldwijd aan te bieden via een gedecentraliseerde structuur.”

Aantal testen uitbreiden

Herman Verrelst, chief executive officer van Biocartis:: “Het toevoegen van wereldwijd toonaangevende testen zoals de Oncotype DX test aan ons IdyllaTM platform is een essentiële stap in onze strategie om snel het menu van testen op ons platform uit te breiden. De aankondiging van vandaag geeft aan hoe we aanbieders van eigen moleculaire testen kunnen assisteren in het wereldwijd beschikbaar maken van hun testaanbod aan lokale laboratoria, zonder dat die laboratoria hiervoor een gespecialiseerde diagnostische infrastructuur nodig hebben. Dit geeft de intrinsieke kracht en ambitie van de IdyllaTM technologie aan: het mogelijk maken van de beste moleculaire diagnostiek voor alle patiënten, wereldwijd. Wij zijn onder de indruk van hetgeen Genomic Health tot nu toe reeds gerealiseerd heeft en ons team kijkt er naar uit om deze strategische samenwerking tot een succes te maken.”

Als onderdeel van de overeenkomst betaalt Genomic Health ongeveer 2,76 miljoen euro aan Biocartis. Bijkomende betalingen aan Biocartis zullen gebeuren als bepaalde mijlpalen in ontwikkeling en commercialisatie behaald worden in de toekomst.