SINT-KATELIJNE-WAVER – Geert Peeters is vanaf september de nieuwe cfo van Greenyard. Hij volgt er coo Carl Peeters op in deze functie. Geert Peeters was sinds 2012 cfo van Metallo Group in Beerse.

Geert Peeters. © Greenyard.

Sinds begin dit jaar nam Carl Peeters, coo van Greenyard, ook de functie van cfo waar. Geert Peeters neemt die rol over vanaf september. Carl Peeters blijft coo. De nieuwe cfo zal ook deel uitmaken van Greenyard’s Leadership Team en hij zal rechtstreeks rapporteren aan ceo Hein Deprez en coo Carl Peeters.

Geert Peeters heeft een uitgebreide ervaring in finance mbt fusies en overnames, financieringen en transformaties. Hij startte zijn carrière bij PwC en stapte vervolgens over naar Deloitte, in Corporate Finance & Recovery, waar hij heel wat overnames en reorganisaties begeleidde.

In 2005 ging hij aan de slag bij SUEZ, en promoveerde tot Controlling Manager en later tot Finance Director Belux. Vervolgens werd hij in 2012 cfo van de Metallo Group waar hij ook bestuurder is. De finance transformatie die hij daar samen met zijn team realiseerde, werd in 2017 bekroond met de Best Finance Team award voor grote ondernemingen. Daarnaast zetelt Geert ook in de adviesraad van de Cronos groep.

Geert Peeters: “Ik kijk er enorm naar uit om in een dynamische, internationale groep als Greenyard mee te mogen bouwen aan een wereld met meer groenten en fruit, nadat ik de voorbije jaren samen met mijn collega’s en team bij de Metallo groep een mooi multi-metal recyclage verhaal mocht neerzetten.”

Ook ceo Hein Deprez en coo Carl Peeters zijn zeer tevreden dat Geert Peeters Greenyard vervoegt: “Met Geert brengen we een rijke ervaring aan boord op het vlak van financiële processen en M&A. Wij zijn ervan overtuigd dat Geert een belangrijke versterking zal zijn voor het Greenyard Leadership Team. Samen met hem zullen we aan de winstgevende groei van het bedrijf werken.”