Geen bedrijfsvoorheffing voor innovatieve starters

starterInnovatieve starters kunnen dankzij de combinatie van 2 fiscale maatregelen tot 100% vrijstelling van doorstorting op de bedrijfsvoorheffing van hun eerste werknemer krijgen. Dat maakt het Innovatiecentrum Antwerpen bekend. De overheid wil met de aanmoedigingsmaatregelen innovatie en ondernemen aanmoedigen.

In de eerste plaats is er de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing (80%). Bestaat je bedrijf minder dan 10 jaar en wend je meer dan 10% van je totale kosten aan voor onderzoek en ontwikkeling? Dan is de kans groot dat je kunt genieten van deze maatregel voor onderzoekers en projectbeheerders. Op een bruto loon van 4.000 euro bespaar je zo al snel meer dan 900 euro.

In de tweede plaats is er de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor startende ondernemingen (20%). Besta je minder dan 4 jaar en heb je minder dan 10 werknemers in dienst? Dan is de kans groot dat je van een vrijstelling van 20% op de doorstorting van bedrijfsvoorheffing op het loon van je werknemers kan genieten. Kleine ondernemingen kunnen rekenen op 10%.

Ben je dus een innovatieve micro-onderneming, dan kun je voor personeel dat betrokken is bij innovatie een volledige vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing bekomen.

Starters die interesse hebben in deze maatregel, kunnen er meer over te weten komen tijdens deze infosessie.

Een lijst met starters uit de regio vindt u hier.