Gedeputeerde Caluwé steunt bekroonde Mechelse mini-onderneming

Foto Vlajo vzw.

Foto Vlajo vzw.

Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé komt vrijdag de leerlingen van de Vlajo mini-onderneming EnTyre van Ursulinen Mechelen feliciteren met hun titel Beste provinciale Vlajo Mini-onderneming 2016. Hij steekt ze ook persoonlijk een hart onder de riem in de aanloop naar de Vlaamse finale. EnTyre vertegenwoordigt op woensdag 27 april in Brussel de provincie Antwerpen in een wedstrijd met de andere vier provinciale laureaten.

De jonge verkoopstalenten van EnTyre overtuigden de jury van de provinciale wedstrijd met hun mode-accessoires uit gerecycleerde fietsbanden. Het creatieve en unieke gegeven van hun product, de sterke naam en baseline, hun vlot-aangename presentatie en het spontane en zelfzekere in het beantwoorden van de juryvragen waren doorslaggevende criteria waarop de jury zich heeft gebaseerd om EnTyre te bekronen.

Ursulinen Mechelen is alvast blij met de provinciale titel. “Hiermee bewijst Ursulinen Mechelen nogmaals dat ze het VLAJO-ambassadeurslabel van ondernemende school meer dan ooit verdient. Wij besteden heel veel aandacht aan alle competenties die leerlingen nodig hebben om te leren ondernemen, nu én in de toekomst.”

De provincie Antwerpen wil reeds vanaf de schoolbanken de ondernemerszin van jongeren aanwakkeren. Het project Vlajo Mini-ondernemingen daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Tijdens één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje onder deskundige begeleiding van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw). Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Tijdens deze ervaring ontdekken en ontwikkelen ze ondernemende competenties als initiatief nemen, teamspirit, innoveren en leiding geven.