vkwDe wedstrijdjury van de VKW-Ondernemersprijs 2014 onder leiding van prof. dr. Aimée Heene heeft besloten de prijs dit jaar toe te kennen aan twee projecten: die van Jennifer Pas en Steffi Deprez. De winnaars delen de geldprijs van 750 euro. Zij ontvingen hun prijs tijdens het openingsevent van VKW Antwerpen-Mechelen uit de handen van voorzitter Dirk Vandeputte.

De VKW-Ondernemersprijs is het resultaat van een samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen en VKW. Al bijna 20 jaar verzamelt VKW bij haar leden concrete bedrijfsprojecten waarrond studenten gedurende vier à vijf maanden kunnen werken. De studenten schrijven een paper over hun project en presenteren dit voor een jury van academici en bedrijfsmensen.

Steffi Deprez maakte in opdracht van de gemeente Olen een analyse van de kosten van het afvalbeleid van de gemeente. Het eindresultaat was een zeer gefundeerd rapport dat volgens de jury bovendien op een uitstekende wijze gepresenteerd werd. Daarnaast liet Steffi zich opmerken door haar inzet, enthoesiasme, positieve attitude en de manier waarop zij zich deze gecompliceerde materie eigen wist te maken.
De tweede winnaar is Jennifer Pas. Zij stelde in opdracht van i-Cleantech Vlaanderen een ontwerp van een Vlaamse cleantech index op. Ondanks de weinig beschikbare data en complexe materie leverde zij volgens de jury een duidelijk, helder en zeer gesynthetiseerd rapport. De jury wist ook haar gedrevenheid, volharding, efficiëntie en professionele communicatie naar waarde te schatten.