KONINGSHOOIKT – Op landbouwsalon Agribex werden de tweede Farm Web Awards uitgereikt, om de agrarische sector aan te moedigen om nog meer gebruik te maken van online communicatiemiddelen. De site van Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt werd verkozen tot Runner-up Farm Website 2017 voor Vlaanderen.

De jury ging de voorbije zes maanden op zoek naar de beste websites en social media persoonlijkheden binnen de Vlaamse en Waalse agrarische sector. De juryleden beloonden Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel (Vlaanderen) en Ferme Bio Lacasse-Monfort (Wallonië) met de award voor beste website. Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt (Vlaanderen) en Pépinières De Louveigne (Wallonië) werden verkozen tot Runner-up Farm Website 2017.

Het juryrapport over Gebroeders Vercammen: “Bij tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen zit ongetwijfeld een zeer gepassioneerde landbouwer achter de websiteknoppen. Deze interactieve website wil duidelijk niet enkel een landbouwbedrijf promoten, maar ook het brede publiek op een knappe manier inspireren en sensibiliseren.”

Boerderij in huiskamer

Evi Van Camp van het bekroonde tuinbouwbedrijf uit Koningshooikt is dan ook zeer tevreden. “Ik heb zelf onze website (gebroedersvercammen.be) vorm gegeven en wilde hierin zowel ons tuinbouwbedrijf met de rechtstreekse verkoop aan particulier, horeca, scholen en bedrijven als ons zorgbedrijf in de kijker zetten, ook met actueel beeldmateriaal. Ik hoop dat burgers zo een beter beeld krijgen van onze sector en de inspanningen die we als landbouwer leveren. De boerderij tot in de huiskamer brengen, is wat ik probeer.”

Juryvoorzitter Ignace Lootvoet is tevreden: “We waren aangenaam verrast en bij momenten zelfs ontroerd door de begeestering waarmee onze kandidaten via de digitale snelweg communiceren.” Toch is er nog ruimte voor verbetering. “Wat websites en social media betreft, kan de landbouwsector zeker nog een tandje bijsteken. Hopelijk kunnen onze winnaars andere landbouwers inspireren om op een krachtige manier online met hun klanten, verdelers en het grote publiek te communiceren”, aldus Jean Devillers, voorzitter van organisator Brussels Livestock Show.