MECHELEN – Een twintigtal restaurants uit de grote regio rond Mechelen en Lier werden opgenomen in de Gault & Millau-gids 2018. Nuance uit Duffel scoort het best.

Nuance van chef Thierry Theys uit Duffel wordt nog beter. Vorig jaar kreeg het restaurant 17/20, en dit jaar kwam er nog een half puntje bij. In de regio Mechelen-Lier staat Nuance dus alleen aan de top, op een half punt gevolgd door Pastorale uit Reet met 17/20.

Nieuw

Drie regiorestaurants zijn voor het eerst opgenomen in de Gault & Millau: Toque Tok van Roger Van Damme in Schelle (13/20), Salto in Lier (13/20) en The Lake in Keerbergen (12/20).

Na Nuance en Pastorale zijn de beste scores in de regio voor Het Land in Berlaar (16/20), Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver (15/20) en Kasteel Diependael in Elewijt (15/20).

Er zijn twee restaurants met 14/20, allebei uit Lier: Petit Cuistot en Numerus Clausus.

Drie regiorestaurants kregen 13/20: Hof Van Craynbergh in Keerbergen, Huiskamerrestaurant Postelein in Keerbergen en Origano in Mechelen.

Tenslotte behaalden nog zeven restaurants uit de regio 12/20: Cheng’s Garden uit Boom, Cosma uit Mechelen, De Narren uit Weert, Ferm uit Keerbergen, Lam’eau uit Mechelen, M-Eatery uit Mechelen en ’t Witte Goud uit Leest.

In de nieuwe gids voor 2018 zijn in totaal 1.280 adressen uit heel België opgenomen. 130 restaurants kregen voor het eerst een vermelding.