Garage Van Camp verlaat Boom

Garage Van Camp BoomEind dit jaar sluit Garage Van Camp aan de Kerkhofstraat in Boom de deuren. Autopartners kiest voor een verhuis naar de Boomsesteenweg in Aartselaar, waar arbeiders met de eerste werken zijn gestart. Dat wist Erwin Van Hoeck, één van de zaakvoerders van de Renault- en Daciagarage, te vertellen op de gelegenheidsradio Radio Brooikens in Reet, deelgemeente van Rumst. De nieuwe site van 6.000m² omvat een showroom voor een twintigtal auto’s.

De garage met werkplaats en showroom voor maximum zes wagens in Boom werd te klein en raakte hopeloos verouderd. Vernieuwings- of uitbreidingswerken aan de zaak in Boom waren niet meer interessant of mogelijk, waardoor de zaakvoerders naar een alternatief uitkeken. De site aan de Boomsesteenweg in Aartselaar, waar vroeger koffiezaak De Rode Pelikaan gevestigd was, was de ideale locatie. De eerste afbraakwerken op dat terrein zijn in augustus gestart en begin deze week werden de eerste fundamenten geslagen. “Het is de bedoeling om tegen 1 januari 2017 in Aartselaar operationeel te zijn”, zegt Erwin Van Hoeck. “Tegelijk sluiten we de deuren van onze zaak aan de Kerkhofstraat in Boom.”

Autopartners heeft ook een Renault- en Daciagarage aan de Jubellaan in Mechelen. Het fundament van deze zaak liggen aan de Kerkhofstraat in Boom waar ruim zestig jaar geleden Louis Van Camp met een Wartburggarage startte. Dit automerk werd later een Peugeot om sinds de jaren tachtig een Renaultgarage te worden. Door overnames van garages in Bornem en Temse werd voor de overkoepelende naam Autopartners gekozen. Autopartners realiseert een jaarlijkse verkoop van 3.500 wagens en telt een tachtigtal personeelsleden.