LeemansGarage Leemans uit de Mallekotstraat in Lier, al meer dan zes decennia een begrip in de regio, is sinds kort ook verdeler van Mazda. Het familiebedrijf biedt nu onderdak aan drie merken. “Klanten willen meer keuze bij eenzelfde garage”, zegt medezaakvoerder Pascal Leemans.

Garage Leemans is naast Hyundai- en Mitsubishi- nu ook officieel Mazda- verdeler. “Onze sector verandert tegen 300km/u. De kunst ligt in specialisatie en in een breder aanbod”, zegt Pascal die samen met zijn broer Peter en vader Robert het bedrijf leidt. “Wij waren niet specifiek op zoek naar een derde merk, het waren de merken zelf die contact zochten. Merken gaan naar minder maar grotere verkooppunten. Omdat een nieuw merk moest aanleunen bij ons aanbod en bij onze filosofie, kozen we uiteindelijk voor Mazda. Mazda biedt klanten een grote keuze en staat technologisch erg ver. Het ligt bovendien kwalitatief in eenzelfde lijn als ons huidig aanbod.”

In de korte tijdspanne dat de drie merken onder één dak te zien zijn, bewees dit al zijn nut. “Een man uit Ukkel vergeleek recent bij ons wagens van de drie merken. Blijkbaar zijn we de enige garage in België die Mitsubishi, Hyundai en Mazda aanbiedt.”

Volgens de zaakvoerders is Mazda vooruitstrevend. “Zo zorgen de Sky Active technologie en Kodo Design voor uiterst performante wagens. Lichter, maar toch steviger en krachtiger. Niet oninteressant voor bedrijven. Een lage luchtweerstand, in combinatie met het gebruik van aluminium resulteert in een stijver maar toch steviger én lichter koetswerk”, aldus Peter Leemans.

Hendrik Leemans, grootvader van Pascal en Peter, startte de garage meer dan 65 jaar geleden. “Hij week uit naar Emblem waar hij begon met NSU en later 30 jaar Renault verdeelde.” Zijn zoon Robert, vader van Pascal en Peter, verhuisde in 1990 naar de Lierse Mallekotstraat. “Sinds die verhuis verdelen we Mitsubishi. In 2001 kwam daar Hyundai bij, en nu dus ook Mazda”, zegt Pascal. Zes jaar geleden werd de toonzaal volledig vernieuwd. “Ook nu waren er aanpassingen nodig, en volgden we opleidingen.”

De klant staat centraal bij Leemans. “Klanten zijn geen nummers hier. We staan als zaakvoerders tussen onze klanten en verzorgen zelf de verkoop. We zijn altijd beschikbaar voor vragen allerhande. Persoonlijk contact is uitermate belangrijk. Herstellingen worden uitgevoerd in ons eigen atelier.”

Garage Robert Leemans telt tien medewerkers.