Galapagos zit op recordkoers

galapagosVoor de derde dag op rij was biotechbedrijf Galapagos uit Mechelen dinsdag de grootste winnaar van de Bel20. Met een stijging van 2,7 procent tot 60,22 euro haalde het aandeel voor de tweede dag op rij een recordkoers. In vijf handelsdagen tijd werd het aandeel bijna 22 procent meer waard. Sinds februari is het zelfs al meer dan 80 procent gestegen.

De grootste stijging van het aandeel viel maandag te noteren, toen het 8,8 procent de hoogte inschoot tot 58,62 euro. Ondanks het feit dat er geen nieuwe onderzoeksresultaten werden vrijgegeven, doet het bedrijf het op de Bel20 dus bijzonder goed. Vermoedelijk heeft dit te maken met de nieuwe roadshows, die het biotechbedrijf sinds vorige week in de Verenigde Staten onderneemt. Eind september wordt ook de bekendmaking van de resultaten van nieuwe klinische onderzoeken naar een middel voor de behandeling van mucoviscidose verwacht.

Maandagavond kondigde het bedrijf de uitoefening van warrants aan, waardoor er ruim 60.000 nieuwe aandelen werden uitgegeven, onder meer door CEO Onno van de Stolpe. Het Mechelse Galapagos  is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-servicedochter Fidelta, heeft ongeveer 460 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.