MECHELEN – Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos heeft aangekondigd dat het vanaf 18 december wordt opgenomen in de Nasdaq Biotech Index (NBI).

In de Nasdaq Biotech Index worden bedrijven uit de biotech- en farmasector opgenomen die voldoen aan bepaalde handels- en marktkapitalisatiecriteria.

“We zijn blij dat Galapagos wordt opgenomen in de NBI”, zegt Onno van de Stolpe, CEO en stichter van het bedrijf. “Dit weerspiegelt de toegenomen handelsliquiditeit van onze ADRs op Nasdaq en de toegenomen zichtbaarheid bij investeerders in de VS.”

Toonaangevend

Galapagos is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen voor kleine moleculen met nieuwe werkingsmechanismen. “Onze ambitie is om een ​​toonaangevend wereldwijd biotechnologiebedrijf te worden, dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen die het leven van mensen zullen verbeteren.”

De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 578 medewerkers die actief zijn in het hoofdkantoor in Mechelen en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de VS en Kroatië.

Galapagos was maandag met +3,5% de sterkste stijger in de Bel20. Dinsdag verloor Galapagos opnieuw 3% en was samen met Ontex de sterkste daler.