Galápagos: positieve resultaten voor middel tegen muco

galapagosHet Mechelse biotechnologiebedrijf Galápagos heeft op de North American Cystic Fibrosis Conference in het Amerikaanse Phoenix positieve fase 1-testresultaten bekend gemaakt voor zijn kandidaat-geneesmiddel tegen mucoviscidose GLPG1837.

Het middel wordt volgens Galápagos goed verdragen en heeft gunstige geneesmiddel-eigenschappen. GLPG1837 is een mogelijk geneesmiddel voor de behandeling van de klasse III-mutatie in mucoviscidose of taaislijmziekte. De fase 2-studie van het kandidaat-geneesmiddel zou tegen het einde van dit jaar van start gaan. “Het is te verwachten dat GLPG1837 gecombineerd zal worden met andere kandidaat-geneesmiddelen van Galápagos om een potentiële triple combination therapie voor klasse II-patiënten te creëren. Dat is de grootste groep van mucoviscidose-patiënten”, aldus een mededeling van Galápagos.

Na de bekendmaking van de positieve resultaten noteerde het Galápagos-aandeel weer wat hoger. De waarde van de aandelen van het Mechelse biotechbedrijf zakte eind september aanzienlijk toen bekend raakte dat het Amerikaanse Abbvie geen licentie neemt op filgotinib, het medicijn tegen reumatoïde artritis dat Galápagos ontwikkelde.