MECHELEN – Samen met negen andere innovatieve bedrijven maakt het Mechelse technologiebedrijf InOpSys kans op de Rising Star Award 2017. Die award richt zich tot veelbelovende ondernemingen die minder dan vier jaar in de technologiesector actief zijn.

De Deloitte Technology Fast 50 competitie is een jaarlijkse selectie van de 50 snelst groeiende en meest innovatieve technologiebedrijven met hoofdzetel in België. Jonge bedrijven kunnen genomineerd worden in de aparte categorie van Rising Star. Een onafhankelijke jury bekijkt het potentieel en schaalbaarheid van de genomineerden en spreekt zich dan uit over de winnaars. Die worden op 14 november bekendgemaakt.

Afvalwater

InOpSys specialiseert zich in de ontwikkeling van een innovatieve, kosteneffectieve en duurzame oplossing voor de behandeling van afvalwater op een bedrijfssite. Het gaat om een oplossing die de farmaceutische en chemische bedrijven in dat uitdagende kader moet helpen. Met een mobiele opstelling wordt het water gerecycleerd.

“We zijn trots en aangenaam verrast dat we de nominatie voor de Rising Star Award 2017 te pakken hebben. Het is een grote eer voor een jong bedrijf als InOpSys om niet alleen voor onze verwezenlijkingen, maar ook om ons potentieel erkend te worden”, klinkt het bij Steven De Laet, managing director bij InOpSys.

InOpSys werd in december 2015 opgericht als spin-off van de KU Leuven. Anderhalf jaar later implementeerde het bedrijf zijn eerste oplossing bij een farmaceutisch bedrijf in België. Het is bovendien niet de eerste keer dat InOpSys indruk maakt. In juni 2017 werd de onderneming reeds bekroond op de Imagine Chemistry Challenge of AkzoNobel voor zijn concept.