UnivegDe mogelijkheden worden onderzocht voor een fusie tussen Univeg Group, het beursgenoteerde Greenyard Foods en Peatinvest. Dat werd meegedeeld door de raad van bestuur van Greenyard Foods.

De raad van bestuur van Greenyard Foods “is van mening dat een bedrijfscombinatie van de drie groepen de kans biedt om een wereldwijde speler in de groenten- en fruitsector te creëren die in staat is om het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aan te bieden. De mogelijke combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zou toelaten om een marktleider te creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro.”

Hein Deprez, voorzitter van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest: “Het creëren van een gecombineerde groep met verse, diepvries- en groenten en fruit in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente- en fruitconsumptie.” Deprez Holding is een referentie-aandeelhouder in zowel Greenyard Foods, als in Univeg en Peatinvest.

Besprekingen met betrekking tot de waardering en transactiestructuur worden gepland, en een gezamenlijke strategische roadmap voor de gecombineerde entiteit wordt ontwikkeld. Er is nog geen definitief besluit genomen over de mogelijke structuur van een bedrijfscombinatie en volgens de mededeling “bestaat er geen zekerheid over een overeenkomst tussen Greenyard Foods, Univeg of Peatinvest, of met betrekking tot de voorwaarden van een dergelijke overeenkomst”.

Greenyard Foods NV verwerkt en commercialiseert groenten en fruit en gebruiksklare bereidingen in diepvries en conserven. De Groep telt 2.200 medewerkers en beschikt over 13 productievestigingen in vijf verschillende landen, waaronder België.

Univeg is een wereldwijde leverancier van verse producten, actief in de sectoren groenten en fruit, bloemen en planten, convenience producten, transport en logistiek. Univeg heeft 4.000 personeelsleden en is actief in 27 landen.

Peatinvest en haar dochterondernemingen zijn actief in de tuinbouwsector en hebben 400 werknemers. De Peatinvest Groep beschikt over 9 productievestigingen in 4 landen en levert aan wereldwijde telers een breed assortiment van substraten voor de teelt van planten, fruit en groenten onder het Peltracom merk voor de professionele markt en onder het merk Agrofino voor de hobbymarkt.