Groente- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver voegt Friseline aan haar gamma toe. De groente is het resultaat van 20 jaar selectie door natuurlijke kruisingen van verschillende soorten andijvie. Friseline is al een graag gegeten product in de Franse keuken. Met de komst van een Belgische teler krijgt deze groente de kans om ook de Belgische consumenten en chefs te verleiden. Friseline is vanaf februari tot eind oktober beschikbaar bij BelOrta.

“Zowel qua smaak als presentatie is Friseline een zeer geraffineerde groente. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment”, aldus Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. “Het meest aantrekkelijke is haar eenvoudige bereiding.” Er zijn nauwelijks bewerkingen nodig en de groente geeft weinig afval. Dat maakt van Friseline een ideale saladegroente. “In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is Friseline een groente die vooral rauw wordt gegeten. De fijne, spitse bladeren hebben een gele kleur en blijven lang vers en krokant. Het frivole zit hem in de gekrulde rand.”

Friseline wordt in verschillende landen in herkenbare paarse verpakkingen verkocht. De groente is los in een doos beschikbaar, in EPS of verpakt in een kleinverpakking. Het product kan wekenlang worden bewaard. In Frankrijk is Friseline reeds een populaire groente en zelfs al winnaar van de prijs Sival Innovation de Bronze in de categorie Innovation variétale.