Fratellino Foodbar uit Lier trekt de komende twee weekends naar Tomorrowland in domein De Schorre in Boom. Niet om er te feesten, maar wel om de hongerige kampeerders van lekkere pasta te voorzien. “We zullen met onze foodtruck op de Chill Out-zone van DreamVille staan. Alle campingbezoekers kunnen daar in een zomerse sfeer relaxen en van ons eten genieten”, aldus Leo Deprince van Fratellino Foodbar.

Eerst niet, dan wel

Verse pastagerechten, bereid met rechtstreeks ingevoerde Italiaanse producten, moeten de lege festivalmagen vullen. Het was de organisatie van Tomorrowland zelf die contact opnam, nadat de Lierse foodtruckuitbaters zelf de eerste stap hadden gezet. “Toen ons foodtruckconcept vorig jaar definitief vorm begon te krijgen, hadden we de organisatoren laten weten dat we graag op de weide zouden staan. Maar al snel weerklonk dat we die droom moesten opbergen, omdat er vooral met grote cateraars en foodtrucks wordt gewerkt”, leggen Bieke en Joost Deprince uit.

Eind mei werd Fratellino Foodbar uitgenodigd om toch even op gesprek te komen. “We kregen uiteindelijk groen licht, omdat ons sfeervolle concept zeer mooi bij de belevingsdoelstellingen van Tomorrowland past. Uiteraard is onze kleine foodtruck niet gemaakt om gigantische volumes te serveren. Daarom dat we op de camping staan.” De Chill Out-zone van DreamVille is centraal gelegen en biedt plaats aan enkele honderden gasten.

20 kilometer rond Lier

Fratellino Foodbar is een gezinsactiviteit geworden. “Zowel de ontwikkeling als de concrete uitvoering gebeurt vooral door onze gezinsleden, maar er zijn ook wel wat vrienden die af en toe mee helpen”, klinkt het. De foodtruck wordt voornamelijk ingezet op privéfeestjes van families, vrienden en bedrijven in de regio. “Aangezien Fratellino maar 35 kilometer per uur rijdt, beperken we ons tot werklocaties van ongeveer 20 kilometer rond Lier.”